Mijn dieren


Bij ons in huis is het een gezellige beestenboel. Mijn man en ik hebben 2 lieve honden, Djoda, een Husky (11 jaar) en een Duitse herder genaamd Douwe (7 jaar). In de winter is de husky nog steeds enorm in haar sas en ligt graag buiten in de tuin. Door het hondenluik gaat zij thuis haar eigen gang. Ze geniet van haar oude dag en droomt zo af en toe van haar vroegere uitjes voor de slee, de step of naast de fiets. In de zomer is dit oude dametje bijna niet vooruit te branden, maar voor snuffelen neemt ze alle tijd. Douwe ziet meer lol in ballen, stokken en spelen met andere honden. Zijn energie kan hij kwijt door met de baas te gaan hardlopen, of rennen naast de fiets en zo af en toe lekker dollen tijdens de groepswandelingen.

Dan hebben we nog twee katten, Pip en Pim (beide Europese korthaar). Dit zijn 2 broertjes die inmiddels 1,5 jaar oud zijn en nog lekker speels met elkaar kunnen ravotten. Enorm lief voor de kinderen zijn ze en erg onderzoekend en daardoor af en toe een beetje ondeugend. Ook de katten maken gebruik van het hondenluik, behalve als ons grote konijn Bassie buiten los loopt (Frans Hangoor), want dan zit het luik goed dicht. Bassie is een grappig aanhankelijk konijn dat overal achterna loopt, achter Douwe, achter de katten, de kinderen en achter mij, dat je moet oppassen dat je niet over hem struikeld! Als Bassie oud genoeg is zal hij gecastreerd worden tegelijk met het witte konijn Snowflake en hopen we dat deze beide weer tegelijk door de tuin heen kunnen rennen en sprinten....
Dan hebben we ook nog een terrarium met een drietal schildpadden die samen wonen met een koppeltje gerbils, en een kooi met 3 andere gerbils (die het niet altijd even makkelijk hebben dankzij onze ondeugende Pip. Tot slot een aquarium met een aantal mooie vissen en daarmee is ons huisje rijkelijk gevuld.


Mijn dier De hele ploeg Voor de slee Mijn dier